Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Denne formelen vil hjelpe deg, som den har hjulpet mange andre

Jeg veileder deg gjerne

Med 18 års erfaring har jeg funnet verktøy jeg vet du vil ha nytte av

Å grave etter GULL!

Del denne posten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Velkommen tilbake til bevissthets bloggen. Denne uken har vi jobbet med det nye programmet som starter den 24 Februar. I stedet for å reise til Mosjøen og holde foredrag. Det ble flyttet fordi kommunelegen ønsket lokale arrangement. Ny dato er blitt Lørdag 13 Mars. (Da kan intensjonen leve videre). Som er uken før vi startet meditasjons turen på ski 19-25 Mars fra Dovrefjell og over Rondane og videre til Lillehammer.

En av de tingene jeg formidler og avklarer i programmene og meditasjons turene er det enorme potensialet som ligger i å ha en retning i livet. Sånn at strømmen av bevissthet fører deg fremover. Og du kan følge strømmen når det blåser opp og du blir urolig. Jeg forklarer det ofte dette gjennom å sette en intensjon.

Intensjoner!

Du kan ha en intensjon som forlater noe og du kan ha en intensjon som strekker deg mot noe. Intensjoner forteller ikke i klartekst hvordan, men at du skal noe, at du er på vei mot noe, noe du vet er viktig for deg. Intensjoner er ikke forklaringer, det er intensjoner. Det ligger i intensjonens natur. En intensjon er ikke en idè som kommer fra sinnet. Det er en konsentrert kraft som vekker deg og som oftest er den sterkest når du fomler etter å forklare hvorfor. Det er gullet inni deg som gjennom å hakke løs på skallet kommer ut og skinner for hele verden.

En zen mester som spenner sin bue med bind foran øynene og retter pilen mot målet. Er i seg selv intensjonen. Når han og buen er rettet mot målet kan han i et enestående øyeblikk løsne pilen så målet kommer treffer pilen. Intensjonen treffer. (konsentrert bevissthet treffer) Zen mesteren treffer, men det er ikke han selv, det er ikke hans teknikk eller ego som treffer. Selv om det kanskje var det første gangen han selv så en mester traff målet. I det øyeblikket intensjonen bringes til oppfyllelse er zen mesteren i ett med altet. Hvis zen mesteren lot seg forstyrre av sitt ego eller andres ville ikke intensjonen skje og zen mesteren ville ikke vær en zen mester. Allikevel ville intensjonen leve videre helt til zen mesteren treffer seg selv. Essay fra boken Zen i bueskytingens kunst» av Eugen Herrigel

Den 24. Februar starter 12 ukers programmet Masterclass i Ennead. (Som betyr at du er i en klasse hvor alle jobber med det samme. Å møte og mestre deg selv. Det er en helt nytt program som er basert på samme filosofi som zen; å grave etter GULLET i deg.

En kan si at intensjoner er konsentrert kraft som frigjør og rydder i energi når den er rettet mot noe. Intensjoner organiserer energi i en perfekt orden. Den voksende kraften av en intensjon fører den gjennom tid og energi til den oppfylles. Mange liker å forklare hva dette er, men det er i grunnen helt uvesentlig for den som intensjonen oppfylles for. Det som er så spennende med dette er at det er noe inni deg som reagerer på dette. Ett eller annet «klinger» og «harmoniserer» når du banker på døren og skaper resonans med det som er inni deg (zen). Det er «det» intensjoner springer ut fra. Akkurat som er frisk blad på våren som springer ut fra et vinter frossent tre!

Vi inspireres av bevissthet og bevissthet fører til intensjoner og intensjoner fører til at livet skinner. Å sitte i skogen og fange lysets forandringer etter hvert som morgenen kommer frem gir den samme følelsen som et friskt grønt blad på våren springer ut fra et vinter frossent tre. Bevisstheten flyter rundt akkurat som rent vann i en elv, også helt plutselig så springer det ut noe friskt som en fisk som spretter opp av vannet.

Jeg blir vitalt av å gå forbi kritt hvit bjørk på vei inn til meditasjons plassen. Jeg puster lettere når det blåser vind i trærne. Og det skjer noe med meg når jeg hører hakkespetten hamre løs før den tar pause og er i total stillhet. Jeg merker en livgivende kraft når jeg svømmer mot villendene som gjemmer seg i sivet på sommeren. Jeg merker hvor nært jeg kan komme og når jeg skal snu så de føler seg trygge igjen. Jeg merker varmen selv om jeg svømmer i iskaldt vann. Jeg blir mer vital når jeg står opp og går rett ut i skogen for å tenne bål, meditere eller bade i iskaldt vann. Og langt mindre når jeg står opp og drar rett til byen og må samordne og sortere alt jeg tar innover meg midt i mylder av mennesker, blinkende lys og overveldene bygninger. 

Ha en riktig god helg ute med solen som så smått har begynt å tine oss opp. Sammen med den kan vi sette intensjoner som springer ut som GULL!

Morten

Meld deg på nyhetsbrevet mitt

Få oppdateringer, å lær fra felleskapet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mer å utforske

Inspirasjon

Å realisere drømmer!

Det er sommer og vinterens utviklingsprogram er ferdig. Det har vært en fantastisk reise som ble avsluttet med feiring sammen med tidligere deltakere som jobber med Ennead metoden og de nye deltakere. som har gått

Read More »
Inspirasjon

Turist

Når du skal endre deg kan du ikke være turist, du må komme deg på andre siden av kameraet. Du må være den som er i bildet, ikke den som tar bilder. Et bilde er

Read More »
Inspirasjon

Den naturlige veien!

Jeg har over flere år jobbet med å studere de forskjellige faktorene i naturen. Nå har jeg skrevet dem ut igjen i en litt fornyet form. Som forhåpentligvis hjelper til med å fortelle hva jeg

Read More »

Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Morten viser deg veien

0 Shares
Tweet
Share
Share
Pin