Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Denne formelen vil hjelpe deg, som den har hjulpet mange andre

Jeg veileder deg gjerne

Med 18 års erfaring har jeg funnet verktøy jeg vet du vil ha nytte av

Å realisere drømmer!

Del denne posten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Det er sommer og vinterens utviklingsprogram er ferdig. Det har vært en fantastisk reise som ble avsluttet med feiring sammen med tidligere deltakere som jobber med Ennead metoden og de nye deltakere. som har gått gjennom programmet. Hanne Sondresen og Thomas Brikt Andersen fikk utdelt «Great honor» og Diplomer for 1000 timer med praktisering og 4 år med trening. Alle de andre i gruppen avsluttet sitt program for denne gangen. Det ble utdelt fine tilbakemeldinger begge veier. Gruppen vokser og det er stor utvikling i alle som er tilknyttet arbeidet med de 9. Det eneste som mangler er at vi kan møtes fysisk igjen. Det skal vi den 25 – 26 September i Oslo. Her kan du være med om du vil. Uansett, tusen takk til alle de jeg har fått anledning til å jobbe med denne sesongen.

Nå går jeg inn i en periode hvor jeg reiser dypere inn i egen ånds utvikling. Jeg starter den 28 juni i Le Puy-en-Velay som er en kommune i departementet Haute-Loire i regionen Auvergne-Rhône-Alpes sentralt i Frankrike. Også skal jeg sykle på grusveier gjennom vakkert landskap og flotte fjellområder med pittoreske landsbyer helt til jeg kommer til den fantastiske katedralen i Santiago de Compostela. 

Jeg har både gått på beina og på ski til Nidaros, men denne gangen er det sykkel. Det er det en god grunn til. Jeg får anledning til å ta igjen og stoppe opp og møte langt flere og forskjellige pilegrimer underveis. Det er flere hovedruter i verden. Den nordlige veien mot Nidaros lyst opp av Nordstjernen polaris . Så er det melkeveien/stjerneveien til Santiago. Alle verdens veier til Roma og selvfølgelig veien til Jerusalem med Betlehemsstjernen. Nå skal jeg realisere drømmen om Santiago. Når jeg sier realisere drømmer, så betyr det å lytte til det indre trykket og ikke til det ytre trykket som min kjære Birgit forklarer begrepet om kunstnere som får til det de gjør. 

I århundrer har pilegrimer vandret langs disse veiene. Mange har religiøse grunner til å gjøre vandringen. Jeg har flere. En av dem er å følge i fotsporene til Paolo Coelho når jeg kommer til Saint-Jean-Pied-De Port og videre til Santiago . Paolo har vært en inspirasjon i mange år. Jeg husker det sterke inntrykket det ga meg når jeg leste Pilegrimsreisen. 

Paolo var innlagt på psykiatrisk institusjon i ungdommen. Der inne fikk han påført strøm ved flere anledninger, noe som forårsaket at han senere i livet rømte fra det dagligdagse livet og reise ut i verden for å endre sitt liv. I mellomtiden havnet han i et miljø med orgier, rock n roll og masse dop. Det er virkelig en spennende historie som er bak bildet til den kjente forfatteren som realiserte drømmen om å bli forfatter og skrev Alkymisten. Tenk at Paolo satt alene i en leilighet i perioden før han skrev den i nesten et år før han klarte å skrive en eneste setning. Alkymisten er en bok som essensielt handler om at vi alle er knyttet opp til verdens sjelen.

Før han begynte å skrive hadde han en karriere som skuespiller, journalist og forfatter av sangtekster. Det var 1986 han hadde sitt åndelige gjennombrudd under vandringen til Santiago. Hvor langt han gikk er ikke så vesentlig, men han startet i Pyreneene i en by som heter Saint-Jean-Pied-De Port. Ditt kommer jeg etter å ha tilbakelagt 700 km gjennom hovedåren til de Franske rutene. Når jeg har kommet til Saint- Jean- Pied-De-Port skal jeg videre og ned av fjellene og gjennom Spanias sletter, daler og fjell med vinmarker og inn til Iberia området med noen av de beste skinkene i verden. 

Jeg har satt meg inn i Ram og botsøvelsen og skal gjøre øvelser som i stor grad går ut på det samme prinsippet, å rense sitt indre for å kunne kjempe den gode strid. Jeg kommer ikke til å stikke meg selv i neglerota så jeg blør, men det kommer til å bli blodig å sykle minst 150 mil på stier og grusveier gjennom skoger og over høye fjell. Og jeg kommer til å ta omveier og sideveier for å senke tempoet for å ikke la tankene om å komme frem regjere.

Så hva er nå den gode strid, jo for meg er det å være beredt til å redde liv. Liv som har sovnet av fra drømmer og utvikling, liv som har visnet, blitt glemt av den som bærer det. I vinter og vår har jeg reddet to liv fra å bli helt borte, det er det jeg mener med den gode strid.

Det finnes mange måter å rense sitt indre, men i de fleste religioner og metoder handler det stort sett om det samme, å vaske seg renn fra det en bærer på, å gå inn i ukjent terreng til egoisme fordufter og en lærer seg å gi mer en det en tar av livet. 

Hvorfor er det så viktig å gjøre disse indre reisene med klare intensjoner, jo det er fordi det er nærmest umulig å komme videre om en ikke pusser opp innvendig et par ganger i året. Denne Pilegrimsturen har i tillegg noen helt annet ved seg. Veien er merket med kamskjell som symboliserer oppstandelse. Noe jeg har en intensjon om å lære mer om på Jacobsveien.

Når jeg drar på mine indre reiser, så gjør jeg det for atskillelse fra dagliglivet og komme i dypere kontakt med det hellige i meg og stedene jeg bor på under reisen. Dette med å bo på forskjellige steder gjør at jeg ikke har anledning til å sove i samme seng. Det er bra for da kan jeg ikke ta med deg det gamle på samme måte som jeg gjør hjemme. 

I sentrum står min individuelle utvikling som handler om å være sammen med det skapende prinsipp, urkraften i tilværelsen. Å harmonisere meg med de naturlige syklusene, legge vekt på naturlighet, spontanitet, enkelhet og frigjøring. Ja også kommer den viktige delen, jeg bruker nok tid på å tre inn i hverdagslivet igjen så skaperkraften er med videre når jeg skal kjempe den gode strid.

Hvordan man gjør dette er langt enklere en de fleste tror. Du må bli sulten, trøtt og sliten så lenge at du begynner å bry deg om det vesentlige igjen. Da må kjempe igjen for det du virkelig savner i livet. Så du tilegner livet en større rolle en å ønske deg nye ting eller surre det bort med å jobbe i en bedrift som bare er ute etter å tjene penger. 

Jeg skal nyte naturen, det sosiale livet langs ruta og fordype meg i livet og menneskene jeg møter underveis. Jeg skal stille noen essensielle spørsmål til meg selv for ettertanke og refleksjon over livet gjennom den veien som Frans av Assisi en gang gikk. (Ennead gruppen har vært på samling i Assisi) Til slutt; det er forpliktelsen til det gode selskap Les Amis de Saint-Jacques til å holde veien ren og merket gjennom Frankrike, Spania og Portugal som fascinerer meg aller mest med denne ruten. 

Turen er siste kapitel i boken som kommer til vinteren, så jeg gleder meg enormt til å gå inn i det ukjente og se hva som kommer ut av det.

Nå skal jeg altså dra helt alene uten å vite hvor jeg skal bo, spise eller sykle annet en å følge en gammel sti som ble til fordi en av Jesus disipler dro denne veien rundt 40 år etter hans død. Hver morgen klokken 0700 sender jeg live sendinger på facebook om du har lyst å følge med.

Ha en riktig god sommer. Bloggen starter opp igjen i August. 

Takk for denne sesongen og god sommer igjen!

mvh Morten 

Meld deg på nyhetsbrevet mitt

Få oppdateringer, å lær fra felleskapet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mer å utforske

Forankring til bevissthet og din livsenergi
Bevissthet

Forankring til bevissthet og din livsenergi.

En livecast fra facebook hvor jeg tar opp temaet hvordan bevisstheten din er forankret til din spesifikke livsenergi. Skriv gjerne inn spørsmål eller kommentarer i feltet under. Jeg gleder meg til å høre fra deg.

Read More »
Inspirasjon

Å realisere drømmer!

TweetShareSharePin0 Shares Det er sommer og vinterens utviklingsprogram er ferdig. Det har vært en fantastisk reise som ble avsluttet med feiring sammen med tidligere deltakere som jobber med Ennead metoden og de nye deltakere. som

Read More »

Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Morten viser deg veien

0 Shares
Tweet
Share
Share
Pin