Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Denne formelen vil hjelpe deg, som den har hjulpet mange andre

Jeg veileder deg gjerne

Med 18 års erfaring har jeg funnet verktøy jeg vet du vil ha nytte av

Bevissthet, brikken på plass og kortfilmen «I flytsonen gjennom Rondane til Lillehammer»

Del denne posten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Vi har kommet hjem og landet litt etter turen vår. Etter hvileperioden har vi laget et kortfilm om flytsonen og litt om hva vi opplevde på turen fra Hjerkinn til Lillehammer. Men, først skal jeg introdusere Erika Larsen som jeg snakket med i går kveld sammen med Birgit. De er i familie. Erika er forøvrig en av verdens fremste fotografer. (Hun har jobbet for National Geographic i mange år. Gitt ut bøker og reist verden rundt.) Grunnen til at jeg snakker om henne i denne bloggen er at våre samtaler veldig ofte handler om transformasjon og bevissthet. Så i går kveld var det en brikke som falt på plass under samtalen.

Erika`s bakgrunn for bevissthet er årevis med lange perioder boende sammen med samer, indianere og etterkommere etter Maya indianere. Erika er ekstrem, hun har bodd med Indianere , vært i månd i jungelen i Peru og bodd i til sammen 3 år med en samisk familie i Finnmark, selv om hun er bosatt i Usa. Hun har lært seg språket, kulturen og tradisjonene. Påvirkningene av disse natur-religion – tradisjonsrike kulturene har ført henne langt inn i bevissthets verden.

PS! Erika kommer snart med en ny bok med symboler som viser til prinsippene for hvor du er i prosessen med din transformasjon i forhold til bevissthet. En bok full av fotografer, poesi og symbolikk. Når Erika kommer tilbake til Norge for å besøke oss blir det lansering av boken og møte med henne. Da skal vi diskutere den gamle Maya symbolenes prinsipielle grunnlag med henne. Som er svært like de vi bruker i «dørveien».

Erika fortalte i går at hun nettopp har gjennomført en retreat for å vekke bevisstheten sammen med dem som har bodd i området og praktiserer Maya indianerens symbolikk. Det som er spennende med dette er oppfatningen de gamle tradisjonen har; at vi er inne i en tid hvor flere og flere kobles opp til en kollektiv bevissthet. At verden står ovenfor en total endring. At en kollektiv endring i bevissthet er i gang. At de som jobber med dette er bærere av kraften som er på vei inn i verden. At dette er noe å ta inn over seg for dem som gjør sitt indre arbeid.

Da jeg fortale om turen over fjellet og hva vi opplevde ble hun først stum før hun sa….

..når «vi» som tar med oss mennesker inn i bevissthetens verden med en klar intensjon om å skape kontakt bringes den kollektive bevisstheten tilbake alle. Måten vi kan merke det på i følge de «gamle vise» er at kroppen fysisk endrer seg etter disse eventene. Hun fortalte i går at etter hennes retreat har hun måtte ta det med ro for å leges og justere seg etter inntaket av bevissthet. Derfor falt brikken på plass..

Det er dette som er så bemerkelsesverdig. Jeg har i 14 dager måttet ta de helt rolig etter turen. Noe som er uvanlig for meg. Kroppen har justert seg mer en noen gang etter den store opplevelsen gjennom fjellet. Kroppen begynner å geleide meg inn i andre matvaner, soverutiner og jeg merker en større endring i oppmerksomheten. Jeg er altså mindre opptatt av det personlige «stuffet» som de jeg møter på bringer inn i livet sitt når jeg jobber med dem og merkbart mer bevissthet hva slags energi mennesker jeg møter bærer i seg.

En veldig inspirerende brikke som falt på plass etter turen på fjellet.

Følger du meg på facebook har du kanskje fått med deg at det allerede er det flere nye turer i annmarsj. Denne gangen er det øyhopping og toppturer. Vi går i stillhet og mediterer på toppene – langs Helgelandskysten i august. (det er noen plasser igjen). Du kan gå inn på facebooksiden min for å lese mer, og melde deg på via knappen under her.

About Erika Larsen

Erika Larsen is a photographer and multidisciplinary storyteller known for her essays, which document cultures that maintain close ties with nature. Larsen has shot multiple stories for National Geographic magazine—from following Sàmi reindeer herders to exploring the significance of the horse in Native American culture. Currently, she is a National Geographic Society Fellow exploring the landscape of the Americas in relation to the animals and natural resources which are interpreting of our current environment. Her work has been shown all over the world and Erika is also one of the featured photographers in the Nat Geo Book ‘Women of Vision: National Geographic Photographers on Assignment’, which profiles the lives and work of important photojournalists and goes behind the lens of their individual assignments.

Men her er noen høydepunkter fra skituren vi var på rett før påske;

I flytsonen gjennom Rondane til Lillehammer

Fortell meg hva du synes i kommentarfeltet under – og del gjerne videoen/siden her med venner å kjente
– Morten!

Meld deg på nyhetsbrevet mitt

Få oppdateringer, å lær fra felleskapet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mer å utforske

Inspirasjon

Å ekle seg!

Ekler du deg? Sier du eller gjør du noe som stikker andre. Snakker du om andre eller skriver du om andre, ting som du helst ikke ville hørt selv? Her om dagen fikk jeg en

Read More »
Helgelandskysten

Dag7 24/8 – Lovund til Bodø!

Fra Lovund kl 06.25, frokost på båten. Så det er bare å pakke kvelden i forveien og gå ombord. Vi har et båtbytte i Stokkvågen før vi drar videre til Bodø, ankomst 11.15 På denne

Read More »
Helgelandskysten

Dag6 23/8 – Havkanten/Vega til Lovund!

Vi drar fra Havkanten etter frokost 0930 med Rib til Søvik-Buss til sentrum SSJ, båt videre til Lovund 1040. «Lovund Hotell er ikke helt som andre hotell – her har du noe for enhver smak.

Read More »

Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Morten viser deg veien

0 Shares
Tweet
Share
Share
Pin