Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Denne formelen vil hjelpe deg, som den har hjulpet mange andre

Jeg veileder deg gjerne

Med 18 års erfaring har jeg funnet verktøy jeg vet du vil ha nytte av

Lykkeforskning!

Del denne posten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Midt i denne uken laget jeg ny pod som legges ut i dag med Lykkeforsker Ragnhild Bang Nes. Det ble et energisk intervju med Ranghild som forklarer på en god måte hvordan positive opplevelser gir bedre helse, vennskap og lengre liv. Og at de visker ut uro og bekymring og virker nærmest som en motgift mot stress. Ranghild snakker om hvordan vi kan få flere positive opplevelser og mer lykke i livene våre? I Lykkekuren lærer hun oss hvordan vi kan bruke forskernes funn som en verktøykasse i hverdagen.

«Lykken er en slags biokjemi og nevrofysiologi som kjennes magisk. Magisk bra. En positiv, ofte dyp og overveldende fornemmelse som de fleste av oss søker, drømmer om og vil at skal vare. Og lykken kan forbli, som en vedvarende, følelsesmessig toneklang gjennom lange strekk av livet. Men som oftest kommer den glimtvis, med ujevne mellomrom og i altfor små doser.
Hvor kommer den fra, og hva er det som gjør at den vekkes til live? Det varierer – for deg og meg, over tid og gjennom livsløpet. Noen av oss finner større glede i musikk og kunst enn andre. Noen finner oftest gleden sammen med andre, i prat og hygge rundt middagsbordet, i delte opplevelser. For andre kommer gleden når de steker flatbrød til jul eller reparerer bilen, i meditasjon eller på ensom vandring i fjellet». Utdrag fra: Ragnhild Bang Nes. Lykkekuren.

Så er fokuset rettet mot å fysisk undersøke hvordan jeg kommer inn i flytsonen. Noe som Ranghild også snakker om i boken sin. Flyt er ekstremt spennende fordi det er så relatert til uforstyrret fokus. «Vi trenger å være uten forstyrrelser i blokker av minst 120 minutter, sier Jamie Wheal» en av flere spesialister på området.

Vi trenger altså lengre tid en det vi tror for å komme inn i tilstanden som gjør at vi kan gå fra selvopptatthet til flyt. Selvopptattheten blir borte når vi ikke legger merke til oss selv og våre opplevelser, men bare er i det. Så fort vi kommenterer; å nå har jeg det så fint, så er flyten borte fordi frontal lappen kobles inn. Det handler om fri vilje som Arne Ness Senior snakket så mye om da han levde. Gå inn i naturen, sa Arne veldig ofte.

Nå er det bare 5 % av dem som jobber med dette som tar steget og flytter seg selv inn i den fri vilje. Det er nok ikke så rart fordi det krever at man har anledning til å legge fra seg det dagligdagse livet. Og gjøre som «skibums» som lever og ånder for dype kroppslige opplevelser. Det er nemlig en av kriteriene for å oppleve flyt. Dype kroppslige erfaringer, balanse og følelsen av harmoniserte bevegelser i samspill med naturen.

Å være i flyt i flere timer uten å bli forstyrret av vær, vind, regn eller kulde er det vi skal utforske på Vinterens Meditasjonstur som går fra Dovre/Hjerkinn til Lillehammer/Pellestova på ski. Det er en tur for deg som ønsker å gå dypere inn i eget liv sammen med andre. Og lære å erfare deg selv i relasjon til naturen. Det er temaet for turen. Vi går på ski med sekk/pulk i 6 – 10 timer pr dag uten å snakke (kun ved lunsj) på dagtid. Så deler vi opplevelsene under middag og frokost. Hver morgen er det 30 min med meditasjon og tema for dagen. Så går vi videre i stillhet til neste destinasjon.Overnatting er på fjellstuer. Det er 14 plasser + to turledere. Hver enkelt får lære mere om seg selv på et dypt nivå.

9 Mars/17 km Hjerkinn – Grimsdalshytta
20 Mars/21 km Grimsdalshytta Dørålseter
21 Mars/15 km Dørålseter- Rondvassbu
22 Mars/33 km Rondvassbu-Spidsbergsetra
23 Mars/22 km Spidsbergsetra- Måsaplassen
24 Mars/17 km Måsaplassen-Vettabu
25 Mars/33km Vetåbua-Pellestova

For mer informasjon send mail til meg på morten@leadership.as

Ønsker deg en god vinterferie!
Mvh Morten!

Meld deg på nyhetsbrevet mitt

Få oppdateringer, å lær fra felleskapet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mer å utforske

Inspirasjon

Å realisere drømmer!

Det er sommer og vinterens utviklingsprogram er ferdig. Det har vært en fantastisk reise som ble avsluttet med feiring sammen med tidligere deltakere som jobber med Ennead metoden og de nye deltakere. som har gått

Read More »
Inspirasjon

Turist

Når du skal endre deg kan du ikke være turist, du må komme deg på andre siden av kameraet. Du må være den som er i bildet, ikke den som tar bilder. Et bilde er

Read More »
Inspirasjon

Den naturlige veien!

Jeg har over flere år jobbet med å studere de forskjellige faktorene i naturen. Nå har jeg skrevet dem ut igjen i en litt fornyet form. Som forhåpentligvis hjelper til med å fortelle hva jeg

Read More »

Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Morten viser deg veien

0 Shares
Tweet
Share
Share
Pin