Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Denne formelen vil hjelpe deg, som den har hjulpet mange andre

Jeg veileder deg gjerne

Med 18 års erfaring har jeg funnet verktøy jeg vet du vil ha nytte av

Mor og datter!

silhouette of man touching woman against sunset sky

Del denne posten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Jeg leder et program med deltakere som undersøker hvem de er og hva de vil med livet sitt. Metoden er Ennead og de 9 typene og 9 prinsippene. Ja, også lærer de om ego, mørke sider, kommandosentralen og selvfølgelig de lyse og vakre sidene med å være i sin natur og type.

Kommandosentralen er den delen i sinnet som selekterer og deler opp ting. Den som planlegger handlinger og gir forståelse av konsekvenser av en handling. Den hjelper til med koordinering av bevegelser, språk og hukommelse. Det som er utfordringen med kommandosentralen er at den distraherer deg fra være sammen med virkeligheten. Den sammenligner tidligere hendelser med det som foregår og planlegger utifra dette hva som burde skje i fremtiden. Når kommandosentralen tar styringen av livet ditt er det lett å miste deg selv.

Det du mister er din natur. Det som er livsenergien din. Det som er den delen i deg som ikke har noe med kommandosentralen å gjøre. Den naturlige livsenergien er din essens. Det er det som driver deg og dine handlinger utenom kommandosentralen. Den er raskere en sinnet ditt. Den er mer oppmerksom på deg selv. Og den er mer oppmerksom på andre og omgivelsene du befinner deg i.

Relasjoner mellom mor og datter kommer jeg stadig borti som coach og veileder. Derfor er det spennende å følge med på disse relasjonene. Jeg ser ofte at datter går i lære hos moren. Datter starter tidlig å følge med på reaksjon og handlingsmønster til mor i forhold til seg selv, relasjoner og omgivelser. (Dette forholdet virker å være forskjellig fra sønn og far eller mor og sønn. Jeg antar at dette har noe med morsrollen å gjøre i forhold til å føde barn.) De gjør dette helt fra de er små og videre inn i puberteten. Helt til de vokser ut av rollen som barn og blir mer voksen og selvstendig.

Noen ganger får ikke datteren anledning til å bli voksen, fordi moren klamrer seg fast til datteren, eller så klamrer datteren seg fast til moren. Datteren begynner å gjøre som moren og relasjonen blir unaturlig. Noe som skaper uro i dem begge.

Hvis mor og datter hadde lært hvor forskjellige de er av natur ville det vært lettere for datteren å vokse og utvikle seg i takt med sin egen natur. Det hadde også vært lettere for moren å akseptere datteren for den hun egentlig er. Datteren hadde også unngått å ligne på moren i oppførsel, mønster, forholdet til seg selv, andre og omgivelsene.

Alle barn er helt forskjellige fra sine foreldre. De kommer inn i verden for å vise og lære oss det vi ikke selv har iboene i oss. Altså det som ikke er vår egen natur.

En mor kommer til meg for å få typet datteren sin. Hun har selv jobbet med Ennead og de 9 over lang tid så datteren og henne selv ønsker å finne ut av det.

Å stå foran en ung jente i 13 års alderen krever at relasjonen er ren og at det ikke brukes noen form for kraft. Når jeg har et ungt menneske foran meg er det usedvanlig viktig at de blir komfortabel med situasjonen. Det tar tid før det løsner opp og hun kunne være trygg i seg selv. Under denne tiden jobber jeg først og fremst med å etablere en relasjon på en naturlig måte.

Jeg forklarer til henne som jeg alltid gjør før jeg begynner. For å kunne kjenne en annens energi og type må jeg gå gjennom forskjellige kroppsstillinger. Stillingene gjør at de selv kjenner sin egen styrke, og energi. Og for å finne ut av dette så trenger vi å stå på gulvet foran hverandre og holde hendene sammen.

Så vi stiller oss opp foran hverandre og holder i hendene til hverandre. Jeg begynner forsiktig å undersøke om hun bruker øyekontakt, er stabil i overkroppen, lavere ned i kroppen eller om den kommer fra hoderegionen. Etter en stund får jeg en opplevelse av at hun ønsker å se meg inn i øyene uten å blunke. Jeg spør om jeg kan dytte på skuldrene og veldig forsiktig gjør jeg det uten at det er noen form for stabilitet i kroppen. Så denne gangen sitter energien lengre opp i kroppen eller i hodet.

Hun ser med bløte øyne inn i mine øyne og legger øyenlokkene svakt over øynene sine. Jeg åpner opp halsen og ser inn i øynene. I et enestående øyeblikk treffer vi på hverandre gjennom åpenhet og øyekontakt. Jeg står med en halv meters lengde fra henne og ser at øynene hennes blir enda bløtere. Hun strekker forsiktig på halsen og avdekker sin natur. Vi blir stående slik veldig lenge og så snur vi oss så moren kan nytte datterens energi og type. Hun er en 1 er, sier jeg til moren som umiddelbart gjenkjenner det i henne.

Så forteller jeg det som er så viktig at moren tar med seg videre.

1 ere har en ydmyk karakter som suger til seg etikk og moral fra de lærer å gå og snakke. De tar dette til seg gjennom gjennom å lytte til andres moral og etiske karakter gjennom språk og oppførsel. Det moren sier om seg selv og andre blir en fasit for hva som er riktig og galt for henne. Det skaper en selvkritisk karakter som overstyrer deres naturlige energi. Så når hun hører at andre får beskjed om noe som er galt eller ikke riktig å gjøre så blir det en fasit for dem.

Så jeg forteller at morens måte å snakke på blir datterens norm. Hun vil bygge en kritisk tankegang som ikke er hennes naturlige natur. Men, som er det som gir kommandosentralen hennes næring. Filteret som etableres vil frata henne følelsen av egen natur. Nå tenker du kanskje at det er noe galt med moren eller mødre, neida de er jo seg selv. Det som er poenget er at måten de lærer opp sin døtre ikke fungerer om de ikke klarer å se og oppdage forskjellen på egen og datterens natur.

God helg!

Meld deg på nyhetsbrevet mitt

Få oppdateringer, å lær fra felleskapet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mer å utforske

Inspirasjon

Å realisere drømmer!

Det er sommer og vinterens utviklingsprogram er ferdig. Det har vært en fantastisk reise som ble avsluttet med feiring sammen med tidligere deltakere som jobber med Ennead metoden og de nye deltakere. som har gått

Read More »
Inspirasjon

Turist

Når du skal endre deg kan du ikke være turist, du må komme deg på andre siden av kameraet. Du må være den som er i bildet, ikke den som tar bilder. Et bilde er

Read More »
Inspirasjon

Den naturlige veien!

Jeg har over flere år jobbet med å studere de forskjellige faktorene i naturen. Nå har jeg skrevet dem ut igjen i en litt fornyet form. Som forhåpentligvis hjelper til med å fortelle hva jeg

Read More »

Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Morten viser deg veien

0 Shares
Tweet
Share
Share
Pin