Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Denne formelen vil hjelpe deg, som den har hjulpet mange andre

Jeg veileder deg gjerne

Med 18 års erfaring har jeg funnet verktøy jeg vet du vil ha nytte av

Spreng sikringene!

Del denne posten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Takk for at du leser bloggen. Det inspirerer til å fortsette å dele av min oppfatning av bevissthet. Denne uken har jeg prosessert dette med å sprenge sikringene. Jeg har sittet lengre på isen og meditert etter at jeg har badet. Jeg har gjennomført foredraget på Kulturverket Flammen og jeg har intervjuet Stefan Kölsch. Å sitte på isen og bli varm går bare når jeg sprenger grensen inni hodet mitt, jeg skal forklare litt senere hvordan jeg gjør det. Dette er det samme som skjedde da jeg gikk på scenen på Flammen. Men først la meg beskrive Stefan for å vise deg hva jeg mener med å sprenge sikringene.

Stefan studerte instrumental og vokal musikk ved Kunsthøgskolen i Bremen, og så senere psykologi og sosiologi ved Universitetet i Leipzig.  Han ble uteksaminert med en artistisk grad i 1994, diplom i psykologi i 1998 og diplom i sosiologi i 2000. Med sin avhandling Hjernen og musikk: et bidrag til undersøkelsen av sentral auditorisk prosessering med en ny elektrofysiologisk tilnærming, som ble gjennomført ved Max Planck Instituttet for human kognitiv og hjerneforskning, ble han gitt en PhD (doctor rerum naturalium) ved Universitetet i Leipzig. Etter en stilling som postdoktor ved Harvard Medical School (U.S.A), grunnla han den uavhengige forskningsgruppen Nevrokognisjon og musikk ved Max Planck instituttet for Human kognitiv og hjerneforskning i Leipzig i 2003. I 2004 ble Stefan Koelsch gitt Habilitasjon  ved Universitetet i Leipzig. I 2006, ble Stefan Kölsch utnevnt som seniorforeleser ved Universitetet i Sussex, hvor han underviste og gjennomførte forskning innen kognitiv og affektiv nevrovitenskap, biologisk psykologi og musikkpsykologi. I 2010 ble han utnevnt som universitetsprofessor for musikkpsykologi og nevrovitenskap ved eksellenseklyngen for språk og emosjoner ved det Frie Universitet i Berlin. Siden 2015 har han vært professor for biologisk, medisinsk og musikkpsykologi ved Universitetet i Bergen (Norge), et professorat han ble utnevnt til gjennom Toppforskprogrammet.

Stefan har virkelig sprengt noen sikringer så langt i livet.

Det er jo veldig «Kult», men det kan jo også ta fra deg pusten når du skal intervjue han, og i tillegg gjøre det på engelsk.

Jeg forbereder meg som jeg alltid gjør og setter meg inn i hvem han er og hva det er han egentlig står for. Måten jeg gjør det på er å lese den fantastiske boken han har skrevet – Gode Vibrasjoner. Jeg plukker alt fra hverandre også setter det sammen igjen til jeg forstår hva han snakker om. Men, allikevel er det en nerve i det å møte en så spesiell person. Jeg skal jo snakke med denne personen med all denne utdannelsen og bakgrunnen og det på engelsk. Det er da jeg sprenger sikringen på samme måte som når jeg bader, meditere på isen eller står på en scene. Jeg lar alt bare være som det er, legger alle mine forberedelser bak meg. Og så konsentrerer jeg meg om det som er mellom høyre og venstre hjernehalvdel og ikke det som kommer fra frontal lappen i hodet mitt. På den måten går sikringen og jeg blir helt avslappet. Jeg ser personen, eller kjenner kroppen og følelsene inni meg. Jeg kjenner varmen i magen selv om isen er kaldt. Jeg møter personen og ikke bakgrunnen til personen.

Dette gjør at jeg kan være sammen med meg selv og den eller det andre jeg er sammen med uten at det eller den tar over sinnet mitt. Det er jo ikke utdannelsen jeg snakker med, men personen. Det er ikke isen jeg sitter på som avgjør hvor lenge jeg kan sitte. Det er hvor varmt det er i magen og hvor mye jeg får spredd varmen utover kroppen. Det er ikke scenen som bestemmer over meg. Det er ikke forestillingen som leder meg.

Jeg har kontakt med det som er lengre inn i hodet. Der som kreativiteten sitter. Når det skjer så kan kreativiteten slippes løs i stedet for å være nervøs. Og det gjør den bare når jeg er i øyeblikket, på isen, på scenen, eller foran personen jeg snakker med.

Visste du at 60 % av hjernen jobber 100 % med å overta hele sinns apparatet med sine forestillings evner? Og at de resterende 40% som er igjen er din kreativitet? Og at de blir presset ut av funksjon når du lar de første 60% overta?

Poden med Stefan ligger ute allerede, så det er bare å kose seg med den fine timen jeg hadde med den hyggeligste og mest vitale Professoren jeg har møtt.

God helg !

mvh Morten

Meld deg på nyhetsbrevet mitt

Få oppdateringer, å lær fra felleskapet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mer å utforske

Inspirasjon

Lykkeforskning!

Midt i denne uken laget jeg ny pod som legges ut i dag med Lykkeforsker Ragnhild Bang Nes. Det ble et energisk intervju med Ranghild som forklarer på en god måte hvordan positive opplevelser gir

Read More »
Inspirasjon

Å grave etter GULL!

Velkommen tilbake til bevissthets bloggen. Denne uken har vi jobbet med det nye programmet som starter den 24 Februar. I stedet for å reise til Mosjøen og holde foredrag. Det ble flyttet fordi kommunelegen ønsket

Read More »

Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Morten viser deg veien

0 Shares
Tweet
Share
Share
Pin