Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Denne formelen vil hjelpe deg, som den har hjulpet mange andre

Jeg veileder deg gjerne

Med 18 års erfaring har jeg funnet verktøy jeg vet du vil ha nytte av

Tar du medisinen din?

Del denne posten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Jeg våknet opp med noe på hjertet i dag. Hvorfor jeg lager turer i naturen for å lære om de 9 uten at gjestene får ta med seg mobil og pc. Så her kommer det; din energi er det eneste du har, når den er borte er du borte. Det som er igjen er kroppen din som sakte men sikkert råtner bort. Derfor er det helt ekstremt viktig å ta vare på din energi når du lever.

For å gjøre det trenger vi å våkne opp. Være vår egen energi bevisst, være andres energi bevisst og være livets energier bevisst. Når vi er bevisst disse tre faktorene slutter vi alle å gnåle. Vi slutter å bruke tid på det som ikke gir noe og vi slutter å jobbe i mot oss selv og andre. Vi slutter rett og slett og jobbe i mot livet. Men, så er det jo sånn at vi alle har våre lidelser. Det er ikke nok, jeg vil ha mer, jeg blir ikke sett, det er så synd i meg, jeg får det ikke til. Jeg skal finne det ut selv, jeg er så selvkritisk, jeg liker ikke mennesker, jeg forstår ikke, jeg vil ikke, jeg kan ikke og ingen skal fortelle meg hva jeg skal.

Veldig mye av hjernens energiforbruk skjer gjennom disse historie fortellingene. De spiser opp energien og vi blir slitne. Når vi blir slitne trenger vi hvile. Men, hjernen får ikke den hvilen den trenger fordi vi gir tiden bort til teknologi. Vi bruker for lite tid i det grønne så den kan reorganisere seg, hente seg inn og være frisk og rask.

Hjerne får ikke nok tid i det grønne, sier David Strayer som er kognitiv psykolog på Universitetet i Utah og har spesialisert seg på oppmerksomhet. Strayer tar han aldri frem mobilen i bilen fordi han vet hvor mye mer hjernen distraheres av mobilen. Det er faktisk mer en om du hadde drukket litt alkohol. Som forsker på området er Strayer i en unik posisjon til å fortelle hva det moderne livet gjør med oss.

Den beste medisinen er naturen, sier han og forteller at gleden og den mentale kreativitet øker dramatisk etter 3 – dager uten mobil og moderne fasiliteter. Hvis du kan være tilstede i øyeblikket i 3- dager i naturen uten disse påvirkningen vil frontallappen begynne å roe seg ned og den delen av hjernen som er lengre bak bli mer aktivt viser EEG målinger. Disse målingene som vi gjør, alt fra stress hormoner til hjerteslag til hjernebølger til protein markører – indikerer at når vi bruker tid i det grønne er det noe helt spesielt som skjer med oss, sier David Strayer.

Jeg merker selv at det dagligdagse forsvinner og jeg er mer oppmerksom når jeg er uten mobil og pc en stund. Jeg blir mer og mer i takt med vær og vind etter noen dager. I følge Strayer reorganiserer naturen hjernen seg i det grønne. Den fikser den og reparere den så den virker som den skal igjen.

Det var vel en kult bekreftelse på at det er viktig å legge igjen mobil og pc når du skal være i naturen. Den bekrefter i alle fall det jeg har trodd lenge. At å lære om egen og andres energi forsterker seg i naturen når vi er uten mobil og pc.

Ha en forfriskende helg i naturen uten pc og mobil!

mvh Morten!

Meld deg på nyhetsbrevet mitt

Få oppdateringer, å lær fra felleskapet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


One Comment

Mer å utforske

Inspirasjon

Å ekle seg!

Ekler du deg? Sier du eller gjør du noe som stikker andre. Snakker du om andre eller skriver du om andre, ting som du helst ikke ville hørt selv? Her om dagen fikk jeg en

Read More »
Helgelandskysten

Dag7 24/8 – Lovund til Bodø!

Fra Lovund kl 06.25, frokost på båten. Så det er bare å pakke kvelden i forveien og gå ombord. Vi har et båtbytte i Stokkvågen før vi drar videre til Bodø, ankomst 11.15 På denne

Read More »
Helgelandskysten

Dag6 23/8 – Havkanten/Vega til Lovund!

Vi drar fra Havkanten etter frokost 0930 med Rib til Søvik-Buss til sentrum SSJ, båt videre til Lovund 1040. «Lovund Hotell er ikke helt som andre hotell – her har du noe for enhver smak.

Read More »

Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Morten viser deg veien

0 Shares
Tweet
Share
Share
Pin