Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Denne formelen vil hjelpe deg, som den har hjulpet mange andre

Jeg veileder deg gjerne

Med 18 års erfaring har jeg funnet verktøy jeg vet du vil ha nytte av

Vi som går gjennom oss selv gjennom fjellet i flyt!

Del denne posten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Hei, det er fredag. Jeg er på vei inn i fjellet med en super gjeng som har lagt fra seg mobiler og pc for å utforske dybden av seg selv sammen med andre. Vi er en unik gjeng som er sammen en uke for å oppdage noe nytt i oss selv som individer og som gruppe.

Vi skal altså undersøke hva «flyt» er for hver og en av oss og hva der er i en gruppe. En av kriteriene for å erfare flyt er at du trer ut av det dagligdagse for å komme inn i en tilstand som ikke er dagligdags. Et annet er at du er i uforstyrret fokus over lang tid. De andre kriteriene skal vi undersøke nærmere og beskrive senere både her og underveis. Vi lager livesendinger på facebook og vi tar opp podcast sending som kommer lørdag (i morgen), mandag og fredag.

Da tar vi dette med korona så det er ute av verden. Vi har lest og fulgt alle regler. Vi har sjekket med alle kommuner. Så selv om vi ikke er i kontakt med noen underveis så drar vi gjennom kommuner uten smitte trykk. Vi er alle testet oss og vært hjemme i karantene før vi drar. Vi har handlet mat hjemme i våre faste butikker. Vi har reist trygt. Og vi skal reise trygt gjennom fjellet. Vi bor på en sæter, egne hytter og vi bor i telt og vi har et eget team som også er testet.

De som er med i «flyt» prosjektet har alle tatt en vanskelig avgjørelse. Å bestemme seg for å gjøre alt en kan for å bygge oppunder beslutningen. Jeg er med. Det er selvsagt vanskelig nå i en tid hvor det er satt en samfunnsmessig standard for å være hjemme. De som har valgt å ikke dra er derfor hjemme. De som har valgt å dra er med på turen. Sånn er det alltid og sånn vil det alltid være.

Dette fører til en veldig interresant ting. Et av de kriteriene for å komme inn i flyt er glede. Glede består av to forskjellige ting. Den ene er syntiserende glede og den andre er reell glede. Syntiserende glede, er den gleden som kommer frem i deg når du syntiserer fakta. Altså lager deg en historie på forhånd eller underveis av noe du ikke er med på. Reell glede er selvsagt når det skjer i det øyeblikket du er tilstede i kroppen, i det som skjer med deg og kroppen din der du er med kroppen din. Vi trenger begge tilstanden av glede. Den ene for å glede oss, den andre for å oppleve glede når det skjer.

Flyt skjer når det er reell glede, altså når kroppen er i det. Når balanse nerven i hodet, ryggsøyla, og hoftene sammen med resten av kroppen, inkludert din naturlige energi er sammen med en fysisk hendelse som strekker deg ut av det dagligdagse og inn i det kreative.

Vanskelig saker, ja det er det, det er dette munkene jobber med i mange år før de blir frie, eller kommer inn i fri vilje. Som er evnen til å være sammen med seg selv uberørt av livet utenfor. Så en munk som er i flyt ville bare fortsette å meditere selv om taket raste over han.

Da er det bare å glede seg til det som kommer

Fjell hilsen fra Morten

Meld deg på nyhetsbrevet mitt

Få oppdateringer, å lær fra felleskapet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mer å utforske

Inspirasjon

Å ekle seg!

Ekler du deg? Sier du eller gjør du noe som stikker andre. Snakker du om andre eller skriver du om andre, ting som du helst ikke ville hørt selv? Her om dagen fikk jeg en

Read More »
Helgelandskysten

Dag7 24/8 – Lovund til Bodø!

Fra Lovund kl 06.25, frokost på båten. Så det er bare å pakke kvelden i forveien og gå ombord. Vi har et båtbytte i Stokkvågen før vi drar videre til Bodø, ankomst 11.15 På denne

Read More »
Helgelandskysten

Dag6 23/8 – Havkanten/Vega til Lovund!

Vi drar fra Havkanten etter frokost 0930 med Rib til Søvik-Buss til sentrum SSJ, båt videre til Lovund 1040. «Lovund Hotell er ikke helt som andre hotell – her har du noe for enhver smak.

Read More »

Lyst på mer fokus og kontroll i livet?

Morten viser deg veien

0 Shares
Tweet
Share
Share
Pin